Plat dak isoleren in Delft?
Het isoleren van platte daken kan op verschillende manieren, aan de binnenzijde of buitenzijde van het dak. Beide manieren hebben voor- en nadelen. Als alternatief voor de traditionele dakisolatie kunt u ook kiezen voor een zogenaamd ‘groendak’: begroeiing van natuurlijke materialen zorgt daarbij voor isolatie van het dak. In Delft en omgeving adviseren wij u over de juiste isolatiewijze voor uw dak en zorgen we dat het isolatiemateriaal snel en perfect wordt geplaatst. U zult al snel merken dat uw energiekosten dalen!
Isolatie aan de binnenzijde
Als uw platte dak aan de binnenkant wordt geïsoleerd, heet dat ook wel een koud-dakconstructie. Het isolatiemateriaal, in de meeste gevallen steenwol, wordt aangebracht tussen de dragende constructie en het dak, met als gevolg hiervan dat het dak de (koude) temperatuur van buiten aanneemt. Deze manier van isoleren is goedkoop maar brengt wel enig risico met zich mee, met name voor houten dakconstructies. Het vocht van binnenuit kan namelijk niet meer weg en zal dus in de dakconstructie gaan zitten, met mogelijk rottend hout als gevolg. Om deze reden wordt er altijd een dampremmend folie aan de binnenzijde van het isolatiemateriaal geplaatst, waardoor uw dakconstructie beschermd wordt tegen optrekkend vocht.
Isolatie aan de buitenzijde
U kunt er ook voor kiezen uw platte dak aan de buitenzijde te laten isoleren. Er ontstaat dan een zogenaamde warm-dakconstructie: het dak zal de warme binnentemperatuur aannemen. Door deze manier van isolatie voorkomt u dakschade door optrekkend vocht. Het gevolg is echter wel dat uw dak hoger komt te liggen door de isolatieplaten die worden gebruikt. De afwatering moet hierop worden aangepast, zodat er geen stilstaand water op uw dak kan ontstaan. Dit brengt uiteraard kosten met zich mee, maar is essentieel: anders verliest het isolatiemateriaal zijn functie en kan er in het ergste geval lekkage ontstaan.